Postanowiłam jednak przełamać smak samych warzyw piersią z kurczaka.
SKŁADNIKI
3 papryki (różnego koloru)
1 cebula
1 puszka pomidorów krojonych
1 łyżka przecieru
1 podwójna pierś z kurczaka
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
bazylia
oregano
papryka ostra i słodka
oliwa z oliwek
WYKONANIE\
Cebulę kroimy w piórka i smażymy na rozgrzanym oleju aż się zeszkli. W tym czasie kroimy paprykę w paski. Wrzucamy do cebuli i smażymy pod przykryciem. Kiedy papryka zmięknie dodajemy pomidory i przecier. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy na patelnię. Doprawiamy solą, pieprzem i sypką papryką słodką i ostrą. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu.
W tym czasie myjemy i obrabiamy piersi kurczaka. Smarujemy je oliwą, solimy i obtaczamy w bazylii i oregano.
Smażymy na patelni grillowej z każdej strony.
Smacznego! 😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz